on demand apps

Pechhulp on demand

Pechhulp on demand is feitelijk pechhulp zonder abonnement. Je hebt geen vaste kosten.  Met andere woorden, je bent gratis verzekerd van pechhulp. Pas zodra je daadwerkelijk pechhulp afneemt, betaal je hiervoor een prijs. Daarbij betaal je dus alleen voor wat je gebruikt. Verder heb je vaak het gemak de dienst te kunnen bestellen via een app. De app kan dan meteen helpen de dienst op de juiste plek te bezorgen en ons up-to-date houden over de dienstverlening. Bijvoorbeeld over hoe lang we nog moeten wachten.

Pechhulp on demand vergelijken

Helaas heeft Allianz Direct zich begin 2020 teruggetrokken van de pechhulp on demand. Er werd te weinig gebruik gemaakt van de app en de kosten die daarom gevraagd zouden moeten worden voor daadwerkelijke hulp zou hoger moeten liggen dan consumenten bereid zijn te bepalen. Allianz werkt geeft aan te werken aan een internationaal product, dus wie weet komen ze nog terug. Tot die tijd is RoadGuard van Centraal Beheer de enige landelijk opererende aanbieder van on demand pechhulp.  Hieronder nogmaals de kosten voor dienstverlening

  RoadGuard
Lege accu €95
Lekke band €125
Autotransport va €150
Verkeerd getankt va €150
Buitengesloten €125
Andere pechhulp €125
Europa €225
logo RoadGuard Logo

Houd er met pechhulp in Europa rekening mee dat er aanvullende kosten kunnen worden gerekend voor zaken als onderdelen, reparatie door garage, vervangend vervoer en/of een overnachting.

Roadguard is een samenwerkingsverband tussen Centraal Beheer en de Eurocross alarmcentrale. Alledrie zijn onderdeel van Achmea.

Pechhulp on demand of abonnement?

Er zijn eigenlijk twee grote verschillen tussen pechhulp on demand of via een abonnement of pechhulpverzekering.

 1. Bij pechhulp zonder abonnement betaal je alleen maar voor de hulp die je daadwerkelijk krijgt. Bij een verzekering of abonnement betaal je juist een vast jaarbedrag ongeacht je gebruik van pechhulp bij het abonnement.
 2. Bij pechhulp on demand ontbreken een aantal belangrijke dekkingen zoals vervangend vervoer, een hotel overnachting of stallingskosten.

De grote vraag is natuurlijk wat te kiezen: pechhulp on demand of abonnement? Helaas is daar geen eenzijdig antwoord op te geven.

 • Heeft u zelden pech, een heilig vertrouwen in nieuwe techniek en bent u bereid enig risico te nemen wat betreft dekkingen? Dan kan pechhulp via een app zomaar eens voor u de beste keuze zijn.
 • Heeft u wel regelmatig pechhulp nodig en heeft u vertrouwen in de gevestigde pechhulp verleners? Dan is een pechhulp abonnement of pechhulpverzekering misschien iets voor u. Vergeet dan niet te vergelijken 🙂

On demand apps

On demand apps zijn hip! De meeste pechhulp dienstverleners doen niet veel meer dan het bij elkaar brengen van mensen die pechhulp nodig hebben en lokale bedrijven die die mensen weer op weg kunnen helpen. Eigenlijk netzoiets als het bij elkaar brengen van mensen die een overnachting zoeken en een kamer bieden (AirBNB), of mensen die een taxi zoeken en ritten aanbieden (Über).  Wat is uw favoriete on demand aanbieder?

airbnb logo

4 reacties op “Pechhulp on demand

 1. Geachte redactie,

  Ik zie STARTHULP NEDERLAND niet vermeld in u overzicht ON DEMAND pechhulp.
  Mogelijk weet u niet dat deze er ook nog is.

  Mvg John.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.