fiets

Pechhulp Fiets

Na pechhulp voor auto, motor en caravan is er nu ook pechhulp voor de fiets, racefiets, MTB, electrische fiets, electrische scooter, ligfiets, tandem, driewieler, scootmobiel en bromfiets. Hierdoor hoeft u zich ook op uw tweewieler geen zorgen te maken hoe u weer thuis komt. Bij bijvoorbeeld een lekke band of lege accu wordt u professioneel weer op weg geholpen.

Momenteel zijn er 2 landelijke fietspechhulp aanbieders: de ANWB en FietsNED. Verder biedt ook Blij dat ik rij de mogelijkheid pechhulp in te roepen bij fiets-, brommer of scooterpech. Deze service is zelfs gratis als je al Blij dat ik rij pechhulp hebt voor bijvoorbeeld de auto. Je betaalt dan echter wel een eigen risico van 60 euro per pechgeval in Nederland.

Tarieven pechhulp fiets

Hieronder vindt u de pechhulp fiets tarieven. De genoemde kosten zijn per persoon per jaar.

Wegenwacht Fiets*FietsNED
Fiets / Sportfiets€47,50€35,00
Elektrische Fiets€47,50€35,00
Bakfiets / Tandem€47,50 €35,00
Elektrische Scooter€62,50 €35,00
Bromfiets€62,50 €35,00
Scootmobiel€68,50 €35,00

* Het eerste jaar betaalt u bij de ANWB slecht 20 euro. De prijzen voor ANWB pechhulp voor de fiets zijn inclusief €15,50 voor het lidmaatschap van de ANWB. Bent u wegenwacht lid? Dan bent u ook ANWB lid en betaalt u de lidmaatschapsbijdrage niet nogmaals. Tevens krijgt u extra korting als u langer lid bent van de ANWB. Bijvoorbeeld omdat u ook Wegenwacht® afneemt. Dit lidmaatschap kost geld, maar levert ook veel op. Denk aan gratis advies, onafhankelijk onderzoek, belangenbehartiging en allerlei korting.

Een 2e persoon op hetzelfde woonadres krijgt bij FietsNED €7,50 korting. Bij de ANWB betaalt een partner of kind zelfs slechts 5 euro per jaar voor fiets service.

ANWB Wegenwacht fiets

Bij Wegenwacht fiets ben je 24/7 verzekerd van hulp bij pech met de fiets in Nederland en België via de ANWB Alarmcentrale. Je krijgt hulp ter plekke, dus snel weer op weg. Mocht het probleem niet ter plekke opgelust kunnen worden, dan wordt je naar je bestemming of fietsenmaker gebracht. Verder profiteer je onder meer van

  • Gratis Fietscheck. Jaarlijks een veiligheidscontrole door een professionele fietsenwinkel.
  • Juridische hulp bij een fietsongeval
  • Gratis ANWB Fietscheck voor je fiets
  •  In heel Nederland en België pechhulp, ook voor je deur.
  • Voor elke type fiets passende service.
  • Trouwe-Ledenvoordeel; hoe langer je lid bent, hoe meer korting je krijgt.

24/7 pechhulp voor de fiets

Pechhulp voor de fiets is 24 uur per dag beschikbaar. Bij FietsNED staat er buiten kantooruren alsnog een alarmcentrale voor u klaar. Bij de ANWB wordt hulp geboden door de auto’s van de Wegenwacht® die toch al 24/7 klaar staan.

Wat zijn uw ervaringen met pechhulp voor de fiets? Heeft u andere methoden om weer thuis te komen?

2 reacties op “Pechhulp Fiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *