pechhulp

Pechhulp Vergelijken

Bent u voorbereid op pech onderweg met uw auto? Pechhulp vergelijken gaat eenvoudig via onze heldere en onafhankelijke overzichten. Kiest u voor de pechservice met de laagste kosten, of de beste dekking en beste service? De ANWB Wegenwacht® is nog altijd een sterke keuze voor reparatie langs de weg, maar hier vindt u ook de alternatieven.

Pechhulp Nederland

Reist u vooral binnen ons land en komt u niet of weinig in het buitenland? Kies dan Pechhulp Nederland. Met woonplaats dekking wordt u ook geholpen bij pech in uw eigen woonplaats, of bijvoorbeeld bij u thuis op de oprit. Alle genoemde prijzen zijn totaalprijzen, dus inclusief assurantie belasting of een verplicht lidmaatschap, voor een eenvoudige vergelijking. In 2023 betaalt u de volgende tarieven voor pechservice onderweg:

zonder woonplaatsmet WoonplaatsOverstappen
AA-mobiel€74,95€74,95Online Afsluiten
Allianz Global Assistance€34,94€69,95Online Afsluiten
Blij dat ik Rij‎€29,95€29,95Online Afsluiten
Promovendum€64,56€92,16
Wegenwacht van ANWB‎€69,00€114Online Afsluiten

Bij Blij dat ik rij betaal je binnen Nederland een eigen risico van €59,95 per pechhulp geval. De ANWB biedt service op naam. Bij Blij dat ik rij zijn het hele gezin en alle geregistreerde voertuigen gedekt. De overige aanbieders bieden pechservice per kenteken. De ANWB Wegenwacht service een gereduceerd tarief voor partners en andere gezinsleden. Alleen bij De Wegenwacht en Blij dat ik rij gaat u niet méér betalen voor een oudere auto. Om toch prijzen te kunnen vergelijken gaan we in bovenstaande overzichten uit van een auto van 5 jaar oud.Pechhulp Europa

Komt u wel regelmatig in het buitenland, kies dan voor pechhulp Europa. U kunt dan ook in de ons omliggende landen met een gerust hart op reis en zo nodig wordt u geholpen. Voor een eerlijke vergelijking gaan we in onderstaand overzicht niet uit van nieuwe auto’s, maar van auto’s met een leeftijd van 5 jaar.

ZONDER WOONPLAATSMET WOONPLAATSAFSLUITEN
AA-mobiel€139,95€139,95Online Afsluiten
Allianz Global Assistance€64,95€94,95Online Afsluiten
Blij dat ik Rij‎€89,95€89,95Online Afsluiten
Promovendum€92,16€92,16 Meer info
Wegenwacht Europa Service€100,20€171,60Online Afsluiten

Vervangend Vervoer

Als je auto stuk is en niet ter plekke kan worden gerepareerd, is het fijn als er vervangend vervoer voor je wordt geregeld. Bij Allianz Global Assistance, KNAC en de Wegenwacht is dit gedekt in je pechhulpverzekering. Bij Blij Dat Ik Rij zijn de kosten voor jou.

Pechhulp bij autoverzekeringen

Bij enkele autoverzekeringen kun je een pechhulp module afsluiten. Voorbeelden hiervan zijn de autoverzekeringen van Unive en Centraal Beheer. Een voordeel van dekking bij je autoverzekeraar is dat je altijd met dezelfde partij te maken hebt. Of je nou auto pech hebt, of een ongeluk. Je belt in alle gevallen de verzekeraar. Ook heb je kans op een gunstige prijs.

Pechhulp bij onderhoud

Onder andere bij Bosch Car Service en Bovag kun je pechhulp afnemen op voorwaarde dat je auto daar in onderhoud is. Ook bij Vakgarage is dit mogelijk. Voor garagebedrijven is dit een middel om klanten te binden. Als klant krijg je een flinke korting, of zelfs gratis autopechhulp. 40% Van de pechgevallen gebeuren in de eigen woonplaats. Wie kan u dan beter helpen dan uw eigen lokale garage? Vaak is de dienstverlening ondergebracht bij een van de grotere pechservice verleners.

Pechhulp on Demand

Heeft u zelden pech, maar wel alle vertrouwen in uw smartphone? Kijk dan eens naar pechhulp on demand. Hier bent u niet gedekt voor de kosten van pechhulp, maar kunt u wel de hulp vragen die u nodig heeft bij autopech. Er is dus geen sprake van een verzekering, maar een dienstverlening waarbij u een vooraf bekende hoeveelheid geld betaalt bij gebruik.

Autopech Ervaringen

Of u nou een auto, een motor, een fiets of een camper wilt verzekeren tegen pech. Of u alleen in uw eigen woonplaats geholpen wilt worden, in Nederland, of in heel Europa. Bij ons vindt u een overzichtelijke vergelijking. Tevens leest u ervaringen van andere bestuurders met hulp bij pech onderweg. Heeft u positieve of negatieve autopech ervaringen? Heeft onze site u geholpen? Wat is volgens u de beste pechhulp verzekering? Deel ze met ons!

47 reacties op “Pechhulp Vergelijken

 1. Al jaren deelnemer van de EAC Wegenhulp. Kleine stichting met allerlei leuke voordelen en een prima Wegenhulp.

  Het kleinschalige en persoonlijke spreekt mij enorm aan, meer dan tevreden!

 2. Lamlendig Logicx

  BMW heeft een contract met ANWB indien de auto een mankement heeft, ANWB is eigenaar van haar dochteronderneming Logicx

  6 maart 2015, onze vrijwel nieuwe auto BMW 535.! Opgehaald bij de BMW dealer
  15 maart 2015 auto startte op niet op zondag tijdens een bezoek in Utrecht, scherm gaf startblokkering defect aan.
  BMW hulpdiensten deelde mede dat er een monteur zou komen, ANWB kwam na 90 minuten.
  ANWB monteur kon het euvel niet verhelpen, en deelde mede een bergingsbedrijf te gaan bellen om de auto weg te laten halen.
  Logicx berging kwam na een 80 minuten, en deelde mede in naam van BMW de auto te laden en in Nieuwegein af te leveren omdat het weekend was, en BMW niet wilde dat er in het weekend defecte auto werden afgeleverd bij hun vestigingen.
  Meegereden met de berging auto, en in Nieuwegein een huurauto in bruikleen gekregen.
  Logicx beloofde de auto maandag 16 maart bij BMW dealer Jan de Jong af te leveren.

  Maandag 16 maart deelde BMW dealer Jan de Jong mede dat zij de auto ontvangen hadden van Logicx.
  Omdat de niet te starten auto in P parking stond waren de wielen geblokkeerd, ANWB en Logicx wisten niet om deze blokkade te verwijderen.
  De auto was op de berging auto gesleept met geblokkeerde wielen, wij vroegen in de garage of wij nog even onder de auto konden kijken of er sleep schade was.
  Er was schade, veel schade, zoveel dat wij de auto een week lang in de garage moesten achterlaten.
  Schade was ontstaan door het opladen in Utrecht, bij het uitladen in Nieuwegein en wederom bij het laden in Nieuwegein en lossen bij de dealer in Amersfoort
  Het schadebedrag bedroeg enkele duizenden euro’s,
  Sleepdienst Logicx had de auto zo beschadigd dat wij een week geen gebruik hebben kunnen maken van onze pas aangeschafte auto, die nu een herstelde auto is, in plaats van een bijna nieuwe auto.
  Logicx Nieuwegein heeft nog niet de moeite genomen om te reageren of haar excuses aan te bieden dat onze vrijwel nieuwe auto onnodig is beschadigd.

 3. Tot onze grote verbazing kon mijn zoon die in mijn auto rijdt niet geholpen vandaag tenzij hij even 250,00 betaalde want het abonnement staat op het hoofd van het gezin. En niet op zijn moeders naam. Nog nooit in al die jaren gebruik gemaakt van de ANWB schandalig gewoon . Nu staat die dan met een open raam die niet meer sluit !!!!!!!! Geen goed woord over voor de Abeba

 4. Tot nu toe bood de ANWB hulp per kenteken, m.i.v. 2015 per bestuurder.
  Uiteraard is dit een verkapte en onfatsoenlijke verhoging van de premie.
  Van mijn kinderen en kleinkinderen zijn er zeker acht die mijn autootje van tijd tot tijd
  lenen. Als ik voor hen allemaal een gezinsledenpas zou aanvragen, kost me dat
  8 x € 5.–
  Nee ANWB, na bijna 60 jaar lid te zijn geweest bij U, trap ik hier niet in.
  Ik ga me oriënteren bij uw concurrenten.

 5. Een accu loopt minder snel leeg in koude omgeving, maar levert ook minder stroom [vermogen eigenlijk] als ze koud zijn.

 6. Ben al ruim 30 jr. lid van ANWB Wegenwacht. Een paar weken geleden stond ik met een lege accu in mijn eigen woonplaats. Wegenwacht wilde wel komen maar ik had geen abonn. op woonplaats service. Heb hier nooit bij stilgestaan maar wilde dus wel lid worden a 20 E erbij. Maar dan moest ik ook nog wel 50 E !! adm. kosten extra betalen. Dus ff 70 E betalen, dat is nog meer dan mijn jaar abonn.!!! Heb dit niet gedaan uiteraard en heb een boze mail geschreven. Vanochtend hierover gebeld: dit was nu een maal het beleid, het zou niet eerlijk zijn t.o de mensen die dit al jaren betalen?! geen excuses NIETS. Echt een schandalige service en ik ga echt overstappen op een andere pech hulp. Dit is een zeer slechte klantenservice!!

  1. Dit is mijn verhaal. Alleen heb ik geweigerd te betalen, heb meerdere brieven geschreven, ben blijven klagen. Tevens alle voorwaarden gelezen en “het verhoogde inschrijfgeld” niet kunnen vinden.
   Het is zo hoog opgelopen dat ik gesteld heb dat ik per 01-01-2015 mijn lidmaatschap opzeg. Wanneer ze daar niet mee akkoord gaan, zijn ze me volgend jaar kwijt als lid. Ik heb kunnen opzeggen en het verhoogde inschrijfgeld is “kwijtgescholden”.
   Je moet echter een hele lange adem hebben.

  2. TIP: Als u een goede realtie heeft met uw garage kunt u daar ook terecht voor een lege accu bij u voor de deur of een lekke band. Mijn garage kwam bijv. mijn lekke band voor de deur ophalen en verwisselen.
   Dan is de woonplaatsservice niet nodig.
   En qua service staat ANWB bij mij ook niet hoog in het vaandel, ook al heb je (in het verleden) jarenlang trouw betaald. Na scheiding kreeg ik een (automatisch) eigen abonnement i.p.v. partner lidmaatschap en zat dus ongevraagd opgescheept met de kosten daarvoor en een opzegtermijn van anderhalve ipv 1 maand en dus moest ik er nog een jaar bij betalen…

 7. Begrijp niet waarom sommige pechhulpen de leeftijd van de auto gebruiken om tarieven te verhogen. Het maakt toch niet uit een auto jong of oud wanneer ie niet ter plekke te repareren is wordt ie toch vervoerd naar de garage.Daarna is het de zorg van de eigenaar toch ? Nog even en dan gebruiken de ziektekosten verzekeringen dit ook voor hun tarieven. In wat voor land gaan we leven ?

 8. Ik wil even reageren op M. Yildirim. Het klopt inderdaad dat Centraal Beheer niet duur is (45 euro Nederland service). Maar ook hier geldt; je auto moet niet ouder zijn dan 10 jaar! Daarna betaal je het dubbele en kun je net zo goed weer naar de ANWB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *