pechhulp

Pechhulp Vergelijken

Bent u voorbereid op pech onderweg met uw auto? Pechhulp vergelijken gaat eenvoudig via onze heldere en onafhankelijke overzichten. Kiest u voor de pechservice met de laagste kosten, of de beste dekking en beste service? De ANWB Wegenwacht® is nog altijd een sterke keuze voor reparatie langs de weg, maar hier vindt u ook de alternatieven.

Pechhulp Nederland

Reist u vooral binnen ons land en komt u niet of weinig in het buitenland? Kies dan Pechhulp Nederland. Met woonplaats dekking wordt u ook geholpen bij pech in uw eigen woonplaats, of bijvoorbeeld bij u thuis op de oprit. Alle genoemde prijzen zijn totaalprijzen, dus inclusief assurantie belasting of een verplicht lidmaatschap, voor een eenvoudige vergelijking. In 2021 betaalt u de volgende tarieven voor pechservice onderweg:

zonder woonplaats met Woonplaats Overstappen
AA-mobiel €62,50 €62,50 Online Afsluiten
Allianz Global Assistance €33,43 €62,13 Online Afsluiten
Blij dat ik Rij‎ €29,95 €29,95 Online Afsluiten
SOS Pechhulp International €63,00 €63,00 Meer info
Wegenwacht van ANWB‎ €62,50 €103,50 Online Afsluiten

Bij Blij dat ik rij betaal je binnen Nederland een eigen risico van €60,- euro per pechhulpgeval. De ANWB biedt service op naam. Bij Blij dat ik rij zijn het hele gezin en alle geregistreerde voertuigen gedekt. De overige aanbieders bieden pechservice per kenteken. De ANWB Wegenwacht service een gereduceerd tarief voor partners en andere gezinsleden. Alleen bij De Wegenwacht en Blij dat ik rij gaat u niet méér betalen voor een oudere auto. Om toch prijzen te kunnen vergelijken gaan we in bovenstaande overzichten uit van een auto van 5 jaar oud.

Pechhulp Europa

Komt u wel regelmatig in het buitenland, kies dan voor pechhulp Europa. U kunt dan ook in de ons omliggende landen met een gerust hart op reis en zo nodig wordt u geholpen. Voor een eerlijke vergelijking gaan we in onderstaand overzicht niet uit van nieuwe auto’s, maar van auto’s met een leeftijd van 5 jaar.

ZONDER WOONPLAATS MET WOONPLAATS AFSLUITEN
AA-mobiel €139,95 €139,95 Online Afsluiten
Allianz Global Assistance €62,13 €90,83 Online Afsluiten
Blij dat ik Rij‎ €89,95 €89,95 Online Afsluiten
SOS Pechhulp International €90,00 €90,00  Meer info
Wegenwacht Europa Service €91,00 €156,00 Online Afsluiten

Vervangend Vervoer

Als je auto stuk is en niet ter plekke kan worden gerepareerd, is het fijn als er vervangend vervoer voor je wordt geregeld. Bij Allianz Global Assistance, KNAC en de Wegenwacht is dit gedekt in je pechhulpverzekering. Bij SOS Pechhulp International is dit alleen gedekt als je auto niet ouder is dan 12 jaar. Bij Centraal Beheer wordt een taxi geregeld en bij Blij Dat Ik Rij zijn de kosten voor jou.

Pechhulp bij autoverzekeringen

Bij enkele autoverzekeringen kun je een pechhulp module afsluiten. Voorbeelden hiervan zijn de autoverzekeringen van Unive en Centraal Beheer. Een voordeel van dekking bij je autoverzekeraar is dat je altijd met dezelfde partij te maken hebt. Of je nou auto pech hebt, of een ongeluk. Je belt in alle gevallen de verzekeraar. Ook heb je kans op een gunstige prijs.

Pechhulp bij onderhoud

Onder andere bij Bosch Car Service en Bovag kun je pechhulp afnemen op voorwaarde dat je auto daar in onderhoud is. Ook bij Vakgarage is dit mogelijk. Voor garagebedrijven is dit een middel om klanten te binden. Als klant krijg je een flinke korting, of zelfs gratis autopechhulp. 40% Van de pechgevallen gebeuren in de eigen woonplaats. Wie kan u dan beter helpen dan uw eigen lokale garage? Vaak is de dienstverlening ondergebracht bij een van de grotere pechservice verleners.

Pechhulp on Demand

Heeft u zelden pech, maar wel alle vertrouwen in uw smartphone? Kijk dan eens naar pechhulp on demand. Hier bent u niet gedekt voor de kosten van pechhulp, maar kunt u wel de hulp vragen die u nodig heeft bij autopech. Er is dus geen sprake van een verzekering, maar een dienstverlening waarbij u een vooraf bekende hoeveelheid geld betaalt bij gebruik.

Autopech Ervaringen

Of u nou een auto, een motor, een fiets of een camper wilt verzekeren tegen pech. Of u alleen in uw eigen woonplaats geholpen wilt worden, in Nederland, of in heel Europa. Bij ons vindt u een overzichtelijke vergelijking. Tevens leest u ervaringen van andere bestuurders met hulp bij pech onderweg. Heeft u positieve of negatieve autopech ervaringen? Heeft onze site u geholpen? Wat is volgens u de beste pechhulp verzekering? Deel ze met ons!

46 reacties op “Pechhulp Vergelijken

 1. Goedemiddag,

  Ik ben verzekerd bij Centraal Beheer Achmea en ook dit merk heeft een prima pechhulpverzekering. Ik heb er een paar keer gebruik van gemaakt en iedere keer prima geholpen. De premie hiervoor is rond € 65,- (voor internationaal).

  Mijn vraag is: waarom staat de pechhulpverzekering van Centraal Beheer hier niet bij? Het zou een verrijking voor uw dienst zijn.

  Met vriendelijke groet.
  M. Yildirim

 2. Tjonge wat een toestanden allemaal ik was van plan om eens naar een andere(goedkopere)pechhulp service te gaan maar als ik dit zo allemaal hoor blijf ik bij de vertrouwde anwb al 15 jaar en nog nooit pech gehad heeft me dus al een aardige duit gekost aan lidmaatschap maar ach je hele leven ben je jezelf aan het verzekeren voor dingen waarvoor je hoopt het nooit nodig te hebben.Trouwens er zijn aan aantal pechhulpen die auto`s vanaf 12 jaar niet meer willen hebben want dan kost het hun geld en dat kan natuurlijk niet Bijv DITZO prepaid pechhulp (tot 10 jaar)en bij mondiaal ass. gaat de premie hoger worden dan bij de anwb vanaf 12 jaar nee laat maar zo……

 3. Op het moment ben ik verzekerd bij de ANWB omdat ik nog jongerenkorting krijg. Ik heb 1 keer gebruik moeten maken van de pechhulp. Dat was ‘s nachts; het duurde behoorlijk lang voordat er iemand was, maar die had me wel heel snel weer op weg geholpen!

  Als ik geen jongerenkorting meer krijg, dan stap ik over naar Mondial Assistance; zij zijn goedkoop en hebben geen addertjes onder het gras. Ik heb begrepen van vrienden dat de pechhulp van Mondial perfect is, dus een goede prijskwaliteit verhouding lijkt mij.
  (BOVAG heeft vreemde voorwaarden; qua keuze garages enz.)

 4. Er mag wel vermeld worden dat bij Bosch car service de dekking pas ingaat als je bij hun een onderhoudsbeurt aan je auto heb laten uitvoeren.
  Word het alsnog een dure verzekering.

 5. @ F Scheltens:
  Ik ben hiervan uiteraard op de hoogte. Het gaat mij erom dat het bedrag, wat ineens enorm is verhoogd, wordt afgeschreven zonder dat ik nog de mogelijkheid heb gehad om op te zeggen. Dat vind ik nogal onbeschoft. Als ze die aankondiging van de premieverhoging nu gewoon een maandje eerder hadden gestuurd had dat voor beide partijen veel tijd, kosten en moeite bespaard.

 6. 13 jaar, maar ik kan bij routemobiel niet uit halen dat er voor een oudere auto een toeslag betaald moet worden.

 7. met de link naar routemobiel kom ik op een dubbele bedrag uit, dan wat er in het bovenstaand overzicht is aangegeven. Hoe kan dat? Doe ik iets verkeerd of zijn de prijzen zo verhoogd?

 8. Heeft iemand ervaring met de pechhulp van Centraal beheer Achmea? Deze kost 45 euro per jaar (NL). Redelijke dekking als ik het zo lees op hun site (woonplaats, vervangend vervoer incl. etc). Bosch Car Service heeft als voorwaarde dat je wel al je beurten laat uitvoeren, ik weet dus niet wat er gebeurt als je toevallig een keer te laat bent met je beurt (of helemaal niet doet), komen ze dan niet?

 9. Waarom staat de KNAC hier niet bij? Die verzekert niet de auto maar de bestuurder. Ik heb naast mijn dagelijkse auto’s ook nog twee hobby-auto’s (klassiekers). Allemaal verzekerd voor één tarief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *