pechhulp

Pechhulp Vergelijken

Bent u voorbereid op pech onderweg met uw auto? Pechhulp vergelijken gaat eenvoudig via onze heldere en onafhankelijke overzichten. Kiest u voor de pechservice met de laagste kosten, of de beste dekking en beste service? Er zijn goede alternatieven voor reparatie langs de weg naast de ANWB Wegenwacht®.

Pechhulp Nederland

Reist u vooral binnen ons land en komt u niet of weinig in het buitenland? Kies dan Pechhulp Nederland. Met woonplaats dekking wordt u ook geholpen bij pech in uw eigen woonplaats, of bijvoorbeeld bij u thuis op de oprit. Alle genoemde prijzen zijn totaalprijzen, dus inclusief assurantie belasting of een verplicht lidmaatschap, voor een eenvoudige vergelijking. In 2017 betaalt u het volgende voor pechservice onderweg:

zonder woonplaats met Woonplaats Overstappen
Allianz Global Assistance €35,04 €64,92 Online Afsluiten
Blij dat ik Rij‎ €29,95 €29,95 Online Afsluiten
Centraal Beheer €38,76 €38,76 Online Afsluiten
Route Mobiel €87,75 €87,75 Meer info
SOS Pechhulp International €63,00 €63,00 Meer info
Wegenwacht Nederland Service‎ €57,00 €96,00 Online Afsluiten

Bij Blij dat ik rij betaal je binnen Nederland een eigen risico van €60,- euro per pechhulpgeval. De ANWB biedt service op naam. Bij Blij dat ik rij zijn het hele gezin en alle geregistreerde voertuigen gedekt. De overige aanbieders bieden pechservice per kenteken. De ANWB Wegenwacht service een gereduceerd tarief voor partners en andere gezinsleden. Alleen bij De Wegenwacht en Blij dat ik rij gaat u niet méér betalen voor een oudere auto. Om toch prijzen te kunnen vergelijken gaan we in bovenstaande overzichten uit van een auto van 5 jaar oud.

Pechhulp Europa

Komt u wel regelmatig in het buitenland, kies dan voor pechhulp Europa. U kunt dan ook in de ons omliggende landen met een gerust hart op reis en zo nodig wordt u geholpen. Voor een eerlijke vergelijking gaan we in onderstaand overzicht niet uit van nieuwe auto’s, maar van auto’s met een leeftijd van 5 jaar.

ZONDER WOONPLAATS MET WOONPLAATS AFSLUITEN
Allianz Global Assistance €64,92 €94,92 Online Afsluiten
Blij dat ik Rij‎ €89,95 €89,95 Online Afsluiten
Centraal Beheer €66,60 €66,60 Online Afsluiten
Route Mobiel €133,25 €133,25  Meer info
SOS Pechhulp International €90,00 €90,00  Meer info
Wegenwacht Europa Service €87,00 €146,00 Online Afsluiten

Vervangend Vervoer

Als je auto stuk is en niet ter plekke kan worden gerepareerd, is het fijn als er vervangend vervoer voor je wordt geregeld. Bij Allianz Global Assistance, KNAC, de Wegenwacht en Route Mobiel is  dit gedekt in je pechhulpverzekering. Bij SOS Pechhulp International is dit alleen gedekt als je auto niet ouder is dan 12 jaar. Bij Centraal Beheer wordt een taxi geregeld en bij Blij Dat Ik Rij zijn de kosten voor jou.

Pechhulp bij autoverzekeringen

Bij enkele autoverzekeringen kun je een pechhulp module afsluiten. Voorbeelden hiervan zijn de autoverzekeringen van Unive en
Centraal Beheer. Een voordeel van dekking bij je autoverzekeraar is dat je altijd met dezelfde partij te maken hebt. Of je nou auto pech hebt, of een ongeluk. Je belt in alle gevallen de verzekeraar. Ook heb je kans op een gunstige prijs.

Pechhulp bij onderhoud

Onder andere bij Bosch Car Service en Bovag kun je pechhulp afnemen op voorwaarde dat je auto daar in onderhoud is. Ook bij Vakgarage is dit mogelijk. Voor garagebedrijven is dit een middel om klanten te binden. Als klant krijg je een flinke korting, of zelfs gratis autopechhulp. 40% Van de pechgevallen gebeuren in de eigen woonplaats. Wie kan u dan beter helpen dan uw eigen lokale garage? Vaak is de dienstverlening ondergebracht bij een van de grotere pechservice verleners. Zo doet Route Mobiel de hulpverlening voor Vakgarage.

Pechhulp on Demand

Heeft u zelden pech, maar wel alle vertrouwen in uw smartphone? Kijk dan eens naar pechhulp on demand. Hier bent u niet gedekt voor de kosten van pechhulp, maar kunt u wel de hulp vragen die u nodig heeft bij autopech. Er is dus geen sprake van een verzekering, maar een dienstverlening waarbij u een vooraf bekende hoeveelheid geld betaalt bij gebruik.

Autopech Ervaringen

Of u nou een auto, een motor, een fiets of een camper wilt verzekeren tegen pech. Of u alleen in uw eigen woonplaats geholpen wilt worden, in Nederland, of in heel Europa. Bij ons vindt u een overzichtelijke vergelijking. Tevens leest u ervaringen van andere bestuurders met hulp bij pech onderweg. Heeft u positieve of negatieve autopech ervaringen? Heeft onze site u geholpen? Wat is volgens u de beste pechhulp verzekering? Deel ze met ons!

44 gedachten over “Pechhulp Vergelijken

 1. Een ANWB lidmaatschap Europa Service met woonplaats en vervangende auto service buitenland kost in 2010 inmiddels €113,-. Belachelijk hoog bedrag als je dit met andere aanbieders vergelijkt. Ik heb net mijn lidmaatschap opgezegd.

  Heb een maand terug woonplaats service moeten afsluiten, omdat mijn auto niet meer wilde starten. Ik moest €50,- extra betalen, omdat ik toen nog geen woonplaats dekking had… dat zijn de kosten voor het inschrijven. Terwijl ik al lid was… Dat blijf ik bijzonder vreemd vinden.

 2. Prepaidpechhulp.nl van Ditzo is vanaf April 2010 een nieuwe aanbieder van Pechhulp met een soort knipkaart voor 1 keer gratis pechhulp in 2, 3 of 4 jaar. Daarbij kan gekozen worden voor twee verschillende dekkingsgebieden. Geen abonnement maar een ‘betaaltegoed’.

 3. Ik ben twee jaar geleden weggegaan bij de ANWB en zit sindsdien bij Mondial Assistance, want zij waren een stuk goedkoper. Ik heb twee keer pech gehad en ben twee keer prima geholpen. Geen spijt van de overstap dus en ik kan het iedereen aanraden!

 4. Leendert, ik heb wel ervaring met Univé pechhulp. Ik stond met een lege accu, ze kwamen vrij snel te hulp om auto te starten, echter na een half uurtje overkwam mij hetzelfde en toen kwamen ze dus niet meer, je mag maar 1 x per jaar een beroep doen voor hulp bij lege accu, daar stond ik dan.

 5. Zit zelf bij SOS Pechhulp. Weet toevallig dat Route Mobiel exact dezelfde service/organisatie gebruikt voor de pechhulpservice onderweg (beide huren ze dit weer in bij een gespecialiseerde aanbieder). Alleen dan voor een veel lagere tarief. Daarnaast wordt de auto in geval van pech (waarbij je niet verder kunt) naar een elke gewenste garage gebracht en staat er gratis vervangend vervoer klaar. Dat vond ik in ieder geval belangrijk in mijn keuze. Zat hiervoor bij ANWB. Ook prima overigens, maar vond het tarief toch teveel schelen.

 6. In het overzicht wordt ook niet vermeldt dat sommige maatschappijen geen motoren accepteren of beperkte service bieden voor oudere voertuigen. Daarom blijft in ons geval alleen de ANWB over, die ons overigens altijd in alle hoeken van europa goed heeft geholpen.

 7. Aardig overzicht. Je bent echter vergeten aan te geven welke aanbieders vervangend vervoer aanbieden binnen de prijzen die je hebt weergegeven.
  Bij Route Mobiel zit het er in ieder geval bij in.

 8. Bedankt voor dit overzicht. Ik gebruik zelf de service van Bosch Car Service en ben daar erg tevreden over. De keren dat ik ze nodig had waren ze binnen een half uur ter plaatse en hadden ze mijn auto weer snel aan de praat.

  Het enige nadeel van de service is dat hij kenteken gebonden is, wanneer je een andere auto aanschaft moet je opnieuw een abbonnement afsluiten en is het resterende abbonement van de oude auto verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *