SOS Pechhulp International

SOS Pechhulp International

SOS Pechhulp International zegt zich te richten op HBO’ers, Academici en middelbaar en hoger personeel. Aangezien met een beetje goede wil de meerderheid van Nederland onder deze definitie kan vallen, beschouwen we dit maar als een marketing-truc om u speciaal te laten voelen.
De dienst is verder vrij duidelijk. Pechhulp ter plaatse en wanneer nodig wordt de auto meegenomen. Zo nodig krijgt u kosteloos vervangend vervoer mee, mits uw eigen auto niet ouder is dan 12 jaar. Net als bijvoorbeeld bij Route Mobiel, wordt pechhulp uitgevoerd door SOS International, onderdeel van de International Assistance Group.

Kosten SOS Pechhulp International

Jarenlang bleven de premies gelijk, maar onlangs zijn de tarieven bij SOS Pechhulp International significant verhoogd. Pechhulp binnen Nederland kost bij SOS Pechhulp International 63 euro per jaar voor een auto tot 10 jaar oud. Hierbij is dan ook uw eigen woonplaats gedekt. Voor 90 euro per jaar bent u in heel Europa gedekt bij pech. Onder Europa vallen bij SOS Pechhulp Internationaal alle landen op de Groene Kaart.
Wilt u ook uw aanhanger of caravan verzekeren tegen pechhulp, dan betaalt u jaarlijks 9 euro extra.

Contact

Heeft u pech? Neem dan contact op met de SOS Pechhulp International alarmcentrale via telefoonnummer 078 – 6327 579.
Voor meer informatie over de dienstverlening belt u met 078 – 6 327 572.

Wat zijn uw ervaringen met SOS Pechhulp International?

20 gedachten over “SOS Pechhulp International

 1. In mei heb ik een berichtje geplaatst over SOS Pechhulp en sindsdien ben ik nog steeds met ze aan het bakkeleien.
  Ik had te laat opgezegd dus zou er weer voor een jaar aan vast zitten (stilzwijgende verlenging).
  Toen de algemene voorwaarden maar eens goed doorgelezen en hierin staat in art. 4 dat je de looptijd kan wijzigen. Dus een verzoek voor wijziging van de looptijd van 12 naar 4 maanden ingediend.
  Dit verzoek wordt afgewezen omdat volgens hun de minimale looptijd 1 jaar is. Dit staat echter helemaal nergens in de Alg. voorwaarden. Hiermee heb ik ze meerdere malen telefonisch en schriftelijk geconfronteerd, maar ze blijven bij hun standpunt. Ze handelen dus in strijd met hun eigen alg. voorw. en ik ben de dupe.
  Voor de rechtsbijstandverzerkering is het bedrag te laag.

  1. Gewoon effe wachten. Laat het tot deurwaarder komen en dan is het bedrag wel hoog genoeg voor de rechtsbijstandverzegering

 2. SOS Pechhulp: ik probeer op te zeggen, maar was net te laat. Nu zit ik er dus weer een jaar aan vast. De opzegtermijn die Corrie hierboven noemt van 2 maanden geldt alleen voor het einde van de looptijd. Je kan dus niet nu opezeggen en er over 2 maanden vanaf zijn. Sinds 1-1-2010 gelden nieuwe regels voor het opzeggen van verzekeringen (wat dit eigenlijk ook is). 1 Maand opzegtermijn die elke dag in kan gaan. Blijkbaar hanteert SOS Pechhulp deze nieuwe regels niet.

 3. SOS Pechhulp: WAARDELOOS!! Aanmelden gaat simpel via internet, opzeggen heel gecompliceerd via nauwelijks te vinden info. Opzegtermijn TWEE maanden, verDRIEdibbeling van aanvankelijke premie. Voor auto’s ouder dan 12 jaar betaal je een godsvermogen en krijg je GEEN vervangend vervoer. Kortom: veel premie voor HELEMAAL GEEN SERVICE. Ik zeg: STINK ER NIET IN!!

 4. Ik ben 2 jaar klant bij SOS Pechhulp International. In oktober 2010 wegens een kapot bobineblok gestrand op de snelweg. Binnen een half uur stond mijn auto op een afsleep auto en werd deze bij onze eigen garage neergezet en werden wij tuis gebracht. We waren binnen 20 km van onze woonplaats.
  Prima service. Geen klachten. Men werkt met bedrijven die ook voor Route Mobiel rijden….

 5. @ Michel:
  Bij een wijziging in de voorwaarden van een dienst heeft u wettelijk de mogelijkheid om op te zeggen als de nieuwe voorwaarden u niet bevallen. Dit staat gewoon glashelder in de Nederlandse wet.
  Ik raad u dan ook aan om het afgeschreven geld terug te halen, ze kunnen u niets maken als u dit doet.

 6. Je hebt helemaal gelijk Michel. Je moet binnen 1 maand schriftelijk (!) opzeggen bij SOS anders zit je aan de hoge premie vast. En ze gaan er ook standaard vanuit dat je Europa-dekking wilt. Ik heb ook opgezegd.

 7. Het wordt nog gekker… Vandaag is de premie, met een stijging van 175% t.o.v. vorig jaar, gewoon afgeschreven! Slechts één dag na het ontvangen van de brief waarin de wijzigingen zijn gecommuniceerd.
  Dit bevestigt dat ik er goed aan gedaan heb op te zeggen, bij zo’n organisatie wil ik geen klant zijn. Hopelijk hebben anderen betere ervaringen…

 8. Vandaag een brief ontvangen van SOS Pechhulp met daarin de nieuwe tarieven. Wat een schofterige verhogingen zeg. Ik kan die organisatie dan ook niet meer serieus nemen, de opzegging is inmiddels de deur uit. Premiestijging bedraagt 92% en omdat mijn auto vanaf dit jaar 12 jaar oud is zou het voor mij zelfs een stijging van 175% (!!!!!!) betekenen.
  Verder (gelukkig) geen ervaring met de pechhulp. Waarschijnlijk volgt later dit jaar de overstap naar Bovag.

 9. SOS Pechhulp heeft blijkbaar per 1-1-2011 de prijzen fors verhoogd en de voorwaarden verminderd:
  – 39,90 NL
  – 57,40 EU
  – Auto’s t/m 10 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *