KNAC Logo

KNAC

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club, kortweg KNAC, is een vereniging die onder andere is opgericht om ‘het automobielwezen in Nederland te bevorderen’. Echte automobilisten dus! Tegenwoordig profileert ze zich als dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen. Er zijn verschillende lidmaatschapsvormen, waarbij de meeste standaard pechhulp bevatten.

Vriendenlidmaatschap

Het vriendenlidmaatschap geeft toegang tot de vereniging. Geeft recht op een gratis internationaal rijbewijs, korting op KNAC autoverzekeringen, Technische en Toeristische informatie, ANWB-ledenvoordeel in winkels en webshop en 8 keer het verenigingsblad: ‘de Auto’.

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp is onderdeel van de duurdere lidmaatschapsvormen en heet KNAC Breakdownservice. Zoals u kunt zien in ons overzicht waar we voor auto’s pechhulp vergelijken. Analoog aan het aanbod van concurrerende pechhulp aanbieders, zijn er pakketten voor pechhulp in Nederland of in heel Europa. Ook is er een aparte module voor pechhulp in de eigen woonplaats. Vervangend vervoer is standaard in alle pakketten, inclusief de “basis” pakketten. Datzelfde geldt voor pechhulp voor de aanhangwagen of caravan. De ‘luxe’ pechhulp heet “Plus” en biedt bovenop het basis pakket:

 • Extra dagen vervangend vervoer.
 • Haal- en brengservice vervangende auto.
 • Hotelservice
 • Luxere huurauto

De “Classic Car” module, voor auto’s ouder dan 25 jaar, biedt extra voordelen voor berijders van klassiekers, waaronder hulp bij pech voor deelnemers aan toerritten.

De KNAC koop haar pechhulp in bij de ANWB. Dit betekent dat u in Nederland geholpen wordt door de ANWB Wegenwacht en in het buitenland belt met de ANWB alarmcentrale bij pech. De KNAC kent nadrukkelijk geen limiet in het aantal kentekens waarvoor pechhulp kan worden gevraagd.

Kosten pechhulp KNAC

De kosten voor pechhulp bij KNAC zijn per 2018 als volgt in euro’s per jaar:

Lidmaatschap Gezinslid
Basis NL 106,00 66,00
Plus NL 124,00 70,00
Basis NL+EU 130,00 72,50
Plus NL+EU 170,00 76,00

Bovenstaande pakketten zijn persoonsgebonden. De volgende modules zijn hierbij af te sluiten:

Module Kosten
Woonplaatsservice 26,00
Classic Car module NL 8,00
Classic Car module EU 16,00

Staat u met autopech langs de weg? Bel dan de KNAC Breakdownservice:

 • Nederland: 0800 099 44 02
 • Buitenland: 0031 70 314 51 19

Ervaringen KNAC

Wat zijn uw ervaringen met de KNAC Breakdown service? Waarom kiest u voor KNAC en niet bijvoorbeeld voor de Wegenwacht? Deel het met ons!

4 gedachten over “KNAC

 1. Hallo
  Mijn vraag wat kost pechhulp per jaar woonplaat europa en varvangend auto in europa plus auto pech hulp in marokko
  Tijden pech hulp ik wil graag totaal bedrag per jaar weten vriendlijk groetje

  1. De Plus NL + EU variant kent vergeleken met de Basis NL + EU een uitgebreidere vervangende autoservice (langer en hogere klasse), hotelservice, haal- en brengservice vervangende auto en de mogelijkheid terug te keren per vliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *