KNAC Logo

KNAC

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club, kortweg KNAC, is een vereniging die onder andere is opgericht om ‘het automobielwezen in Nederland te bevorderen’. Echte automobilisten dus! Tegenwoordig profileert ze zich als dé club voor liefhebbers van nieuwe auto’s, klassiekers, oldtimers, youngtimers, autonieuws, rijden en reizen. Er zijn verschillende lidmaatschapsvormen, waarbij de meeste standaard pechhulp bevatten.

Vriendenlidmaatschap

Het vriendenlidmaatschap geeft toegang tot de vereniging. Geeft recht op een gratis internationaal rijbewijs, korting op KNAC autoverzekeringen, Technische en Toeristische informatie, ANWB-ledenvoordeel in winkels en webshop en 8 keer het verenigingsblad: ‘de Auto’.

KNAC Pechhulp

KNAC Pechhulp is onderdeel van de duurdere lidmaatschapsvormen en heet KNAC Breakdownservice. Zoals u kunt zien in ons overzicht waar we voor auto’s pechhulp vergelijken. Analoog aan het aanbod van concurrerende pechhulp aanbieders, zijn er pakketten voor pechhulp in Nederland of in heel Europa. Ook is er een aparte module voor pechhulp in de eigen woonplaats. Vervangend vervoer is standaard in alle pakketten, inclusief de “basis” pakketten. Datzelfde geldt voor pechhulp voor de aanhangwagen of caravan. De ‘luxe’ pechhulp heet “Plus” en biedt bovenop het basis pakket:

 • Extra dagen vervangend vervoer.
 • Haal- en brengservice vervangende auto.
 • Hotelservice
 • Luxere huurauto

De “Classic Car” module, voor auto’s ouder dan 25 jaar, biedt extra voordelen voor berijders van klassiekers, waaronder hulp bij pech voor deelnemers aan toerritten.

De KNAC koop haar pechhulp in bij de ANWB. Dit betekent dat u in Nederland geholpen wordt door de ANWB Wegenwacht en in het buitenland belt met de ANWB alarmcentrale bij pech. De KNAC kent nadrukkelijk geen limiet in het aantal kentekens waarvoor pechhulp kan worden gevraagd.

Kosten pechhulp KNAC

De kosten voor pechhulp bij KNAC zijn per 2018 als volgt in euro’s per jaar:

LidmaatschapGezinslid
Basis NL116,0074,88
Plus NL135,0080,80
Basis NL+EU145,0084,24
Plus NL+EU188,0092,56

Bovenstaande pakketten zijn persoonsgebonden. De volgende modules zijn hierbij af te sluiten:

ModuleKosten
Woonplaatsservice29,00
Classic Car module NL9,50
Classic Car module EU19,00

Staat u met autopech langs de weg? Bel dan de KNAC Breakdownservice:

 • Nederland: 0800 099 44 02
 • Buitenland: 0031 70 314 51 19

Ervaringen KNAC

Wat zijn uw ervaringen met de KNAC Breakdown service? Waarom kiest u voor KNAC en niet bijvoorbeeld voor de Wegenwacht? Deel het met ons!

10 reacties op “KNAC

 1. Beste Alarmcentrale KNAC,

  Langs deze weg wil ik u hartelijk danken voor de mooie bloemen die ik vandaag heb ontvangen. Dit wordt zeer gewaardeerd!

  Met vriendelijke groet,

  Gerard Ramkema

  1. Ja, KNAC pechhulp helpt ook bij toerritten met auto’s jonger dan 25 jaar. Daarvoor zijn dan wel de plus-pakketten vereist. Dus Nederland Plus NL of Europe Plus NL + EU.

 2. Ik ben al bijna 30 jaar lid van de KNAC heb ook een breakdowndown sevice. Een plus pakket, wil tenslotte goed verzekerd zijn mocht er iets gebeuren en als alleenstaande vrouw is de haal en brengservice van de leenauto, mocht dat nodig zijn mij zeker dat extra bedrag waard. Ik heb twee auto’s en de verzekering geldt voor beide auto’s,
  Ook als ik in de auto van mijn vriend rijdt ben ik goed verzekerd. Top denk je dan. Nu is het mij al twee maal gebeurd dat ik met panne stond, één keer zelfs in Zuid Frankrijk, dat mijn contact niet in het systeem te vinden is. Niet verzekerd, geen hulp, geen leenauto. De eerste keer, 3 jaar geleden, was er flink wat stress. Door er bovenop te zitten was er een medewerker die het op gepakt heeft en het tenslotte voor ons heeft geregeld. Een mailwisseling van mij met de KNAC heeft niet geholpen, zou niet meer voorkomen. Vandaag gestrand zonder remmen bij Amsterdam. Ook nu weer hetzelfde verhaal, ik kom niet voor in het systeem. Uiteindelijk dan toch mijn gegevens gevonden, de medewerker moest ik er op wijzen dat de leenauto bij mij gebracht moet worden.
  Net een mail gehad dat ik de leenauto moet inleveren in plaats dat hij opgehaald wordt, ook het aantal dagen dat ik de leenauto mag behouden klopt niet. Jammer dat de sevice, die vroeger super was bij de KNAC, nu door allerlei administrative slordigheidjes zoveel minder is. Het is denk ik nog steeds de allerbeste service die je kan krijgen.
  Ondanks mijn mindere ervaringen blijf ik gewoon lid en betaal ik graag wat meer voor ik hoop service die de KNAC ook in een goed systeem gaat verwerken.

 3. Hallo
  Mijn vraag wat kost pechhulp per jaar woonplaat europa en varvangend auto in europa plus auto pech hulp in marokko
  Tijden pech hulp ik wil graag totaal bedrag per jaar weten vriendlijk groetje

  1. De Plus NL + EU variant kent vergeleken met de Basis NL + EU een uitgebreidere vervangende autoservice (langer en hogere klasse), hotelservice, haal- en brengservice vervangende auto en de mogelijkheid terug te keren per vliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *