ANWB Wegenwacht

Wegenwacht ANWB

De grootste aanbieder van pechhulp in Nederland is nog altijd de Wegenwacht® bij de ANWB. De ANWB telt meer dan 4 miljoen leden. Zij behartigt de belangen van haar leden op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Omdat de ANWB een vereniging is, heeft ze geen winstoogmerk. Toch had ze enkele jaren terug de naam log en duur te zijn. Zelden stond de kwaliteit van de geleverde service ter discussie, maar nieuwkomers op de markt van pechhulp verleningen kwamen met alternatieven. Ze wisten onder de prijzen van de Wegenwacht te duiken. Dit heeft de ANWB gedwongen kritisch te kijken naar de tarief structuur. En met succes!

Tarieven Wegenwacht

Liefst 9 verschillende tarieven hanteert de ANWB in 2019. Wat opvalt is dat tegenwoordig met name de instap tarieven weer erg concurrerend zijn. De dekking is geregeld per individu, dus níet op kenteken. Bent u lid van de Wegenwacht, dan krijgt u hulp ongeacht het kenteken van de auto. Bent u alleenstaand en bent u in het bezit van een compleet wagenpark, dan zit u dus sowieso goed bij de ANWB. Ook zit u goed bij de Wegenwacht met een wat oudere auto; het tarief blijft gelijk ongeacht de leeftijd van uw wagen.

De 9 tarieven worden gevormd door een matrix van 3 dekkingsgebieden;

 1. Wegenwacht Nederland
 2. Wegenwacht Europa
 3. Wegenwacht Europa Plus (Europa + een lijst met landen daarbuiten)
  • Vergoeding van kosten voor sleutelhulp en sleephulp en hulp bij repatriëring, invoer en het vinden van een garage in Algerije, Azoren, Canarische Eilanden, Ceuta, Egypte, Israel, Madeira, Marokko, Melila, Moldavië, Oekraïne, Rusland (Europese deel), Tunesië, Turkije vanaf de Bosporus en Wit-Rusland.
  • Uitsluitend vergoeding van kosten voor sleutelhulp en sleephulp in Verenigde Staten, Canada, Australie, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en Bonaire.
  • Toezending van onderdelen in de gehele wereld (m.u.v. Nederland).

bij 3 service niveaus:

 1. Instap
 2. Standaard (= Instap + Woonplaats service + Vervangend vervoer)
 3. Compleet (= Standaard + rechtsbijstand + wat andere zaken)
Nederland Europa Europa PLUS
Instap  €        60,00  €        90,00  €      115,00
Standaard  €       100,00  €      155,00  €      180,00
Compleet  €      130,00  €      205,00  €      230,00

Bovenstaande kosten zijn de huidige tarieven per jaar. Regelmatig is het mogelijk een pakket met korting af te sluiten.  Momenteel is er pechhulp aanbieding voor Wegenwacht Europa Standaard service. Je krijgt nu 20 euro korting.

Aanbieding Wegenwacht

Ga naar de Wegenwacht Website om uw premie te berekenen of direct af te sluiten.

Extra pas

De ANWB biedt al lange tijd korting in de vorm van Wegenwacht service met Wegenwacht Partner of Jongeren voordeel. Het partner voordeel is erg handig voor gezinnen, aangezien de Wegenwacht dekking biedt per individu en niet zoals bij alle concurrenten, dekking per kenteken. Heeft u een kind of partner die ook rijdt, dan zal hij of zij ook een Wegenwacht abonnement moeten afsluiten, zij het met korting.

Echter, vanaf nu is er ook de extra pas. Rijdt uw partner in dezelfde auto als u, dan kan hij of zij voor slechts 5 euro per jaar, gebruik maken van pechhulp voor die specifieke auto. Voor uw kind tot 25 jaar is een dergelijke pas zelfs helemaal gratis.

Gratis advies

Sinds kort adverteert de ANWB met advies bij twijfelgevallen. Denkt u dat er iets mis is met uw auto, maar weet u het niet zeker? Dan kunt u als Wegenwacht lid gratis advies vragen aan de ANWB.

Gratis pechhulp voor uw motor, fiets, camper en caravan

De wielrijders bond maakt z’n naam waar. Niet alleen auto’s worden weer op weg geholpen. Ook motoren worden in 9 van de 10 gevallen ter plekke gerepareerd. En omdat de Wegenwacht service biedt op naam en niet op kenteken, is de pechhulp voor uw motor gratis als u al pechhulp heeft voor uw auto. Een groot voordeel van de Wegenwacht indien u meerdere auto’s of motoren bezit!

ANWB autoverzekering

Wist u dat de ANWB veel meer diensten levert dan slechts de wegenwacht? Ze behartigt de belangen van wielrijders van alle soorten. Daarnaast levert ze tegenwoordig ook verzekeringen. De ANWB autoverzekering is daarvan waarschijnlijk de meest bekende.

Wegenwacht voor andere voertuigen

De ANWB biedt ook pechhulp voor aanhangwagens, caravans, campers, fietsen, bromfiets, snorfietsen, scootmobielen.

 • Wilt u van wegenhulp verzekerd zijn voor uw aanhangwagen of caravan? Dan sluit u voor 15 euro per jaar de Aanhangwagen Service Buitenland af.
 • Voor uw camper of kampeerauto is er de Kampeerauto Service Buitenland. Voor deze dienst betaalt u 25 euro per jaar bovenop de wegenwacht service naar keuze.
 • ANWB Wegenwacht fiets service biedt u 24 uur per dag hulp van de ANWB alarmcentrale. U wordt ter plekke geholpen. Wanneer dat niet mogelijk is, wordt u naar een fietsenmaker gebracht. De fietspas kost 32 euro per jaar exclusief lidmaatschap. Mocht u niet al lid zijn, dan betaalt u daarom nog eens 15,50 voor het ANWB lidmaatschap.
 • Voor bromfiets service geldt iets vergelijkbaars. Bovenop het lidmaatschap betaalt u 47 euro per jaar voor deze dienst.
 • Tot slot is er een scootmobiel service. Voor 53 euro en een lidmaatschap helpt de ANWB u weer op weg bij problemen met uw scootmobiel.

Wegenwacht telefoonnummer

Voor meer informatie of om af te sluiten, ga naar de Wegenwacht Website.

Staat u met pech langs de weg? Bel dan het wegenwacht telefoonnummer, bij de ANWB het alarmnummer genoemd: 088 2692 888. Of gebruik de Wegenwacht App.

Vanuit het buitenland belt u +31882692888.

Ervaringen Wegenwacht

Hieronder leest u verschillende ervaringen met de wegenwacht. Zowel positief, als negatief. Wat is uw ervaring met de Wegenwacht van de ANWB? Deel het met ons!

26 reacties op “Wegenwacht ANWB

 1. Reactie
  Ik ben 40 jaar lid van de ANWB Wegenwacht
  Ik ben zeer uitgebreid verzekerd b.v Europa dekking Vervangend vervoer Nederland en Buitenland Thuishulp enzv
  Wat schets mijn verbazing. Als ik onverhoopt in buitenland pech heb en ik ben aangewezen op vervangend vervoer van de ANWB ben ik verplicht om een ANWB VISA Card te nemen
  Vanaf een Januari 2013 Kost het of je die niet of wel gebruikt € 12-
  Anders kan ik niet gebruik maken van vervangend vervoer bij pech word mijn lidmaatschap weer duurder bij de ANWB! Ik wil geen VISA Card

  Vriendelijke groet Pieter

 2. Zelf ben ik sinds 1990 lid bij de ANWB, maar zodra ik e.e.a. heb uitgezocht m.b.t alternatieve pechhulp en verzekeringen, waarbij men geen exhorbitante administratiekosten in rekening brengt, zeg ik mijn ANWB-lidmaatschap (Wegenwacht / Reisverzekering / Autoverzekering /
  Motorverzekering en Annuleringsverzekering / Rechtsbijstand / Aansprakelijkheidsverzekering / Woonhuisverzekering /
  Inboedelverzekering / Ongevallenverzekering)op.
  Schande ANWB, om zo te profiteren van andermans leed..!!

 3. ANWB hanteert verschillende administratiekosten voor haar serviceverlening.
  Daar is wel wat voor te zeggen.
  Maar wat rechtvaardigt nou de hoogte van het bedrag van 50 euro administratiekosten bij het aangaan van een verzekering ingeval van pech..?
  Het lijkt sterk op een misselijke manier van misbruik maken van de situatie van mensen die auto willen/moeten rijden en toch ergens op wilden besparen.

  1. Ik ben bijna 50 jaar lid van WW. Een vermogen betaald. 2 keer super geholpen. Had liever 2 keer 50 gulden of euro betaald bij pech zonder lidm.schap. Dus geen lid profiteur zal de redenering zijn.
   J. Ban den Bogaard

 4. Vandaag had mijn man een klapband. Werd niet geholpen door de ANWB. We zijn vanaf 1989 lid, in de loop van de tijd veranderden de regels, eerst wel later niet 2 auto’s op 1 kaart, keurig veranderd toen we daar achter kwamen,. Later 2 e auto er weer uit gehaald wegens eigengereid pechhulp. Nu blijkt dat mijn man , geen recht op pechhulp heeft want de kaart staat op mijn naam, dat was altijd al zo, en de auto op die venen hem. Dus al jaren betaal ik de volle mep, 127 euro, voor niets, want mijn bakje heeft pechhulp van z’n merk, en mijn man wordt niet geholpen!
  Deze regel kenden we nog niet, en zijn boos.
  Wat een service van niets, en wat een bitches in het call center, je wordt gewoon voor dom uitgemaakt!
  Grrrrrrrrrrrrrrr

 5. mensen pas op als je een lekke band krijgt met een auto zonder reserve wiel
  in jongere aut s zit een spuitbus en luchtpomp
  maar als er een groter gat in zit kun je niks mee
  de anwb helpt je gewoon niet
  was niet te praten met die fijne meneer
  wees gewaarschuwd

 6. afgelopen week vanwege 1 defecte accu door de anwb 1 nieuwe laten plaatsen. gemiddelde prijs bij de dealer 70 euro, bij de anwb 114 euro moeten betalen.

 7. Aangezien ons voertuigpark bestaat uit 3 motoren (2 met zijspan), één(motor)scooter (3 ouder als 25 jaar) en 2 auto’s (13 en 30 jaar oud) die we allen regelmatig gebruiken is de ANWB verreweg de goedkoopste aanbieder van pechhulp omdat zij op naam ipv op kenteken hulp verlenen. Tevens worden ook voertuigen geaccepteerd die ouder zijn als 10 jaar, dat is bij een hoop andere aanbieders wel anders. We hebben een volledig en partner lidmaatschap, inclusief vervangend vervoer. Tot op heden regtelmatig gebruik gemaakt van de buitenlandse pechhulp of repatriëring en altijd zonder noemenswaardige problemen. Het vervangend vervoer wat we kregen ging de laatste keer via Logicx (zie vorig bericht)

 8. Via deze weg wil ik toch mijn ongenoegen uiten over de autopech service van de ANWB.
  Al vele jaren ben ik al lid van de ANWB, dit heb ik gedaan omdat ik veel onderweg was door Nederland. Ik reisde per jaar gemiddeld ongeveer 30.000 tot 40.000 km. Daarom dat ik dat ik alles volledig gedekt had, zelfs buitenland service en vervangend vervoer buitenland a € 93.00 per jaar. De laatste 2 jaar rijd ik bijna niet meer zoveel als in het verleden steeds meer dichter bij huis.
  Nu gebeurde het volgende, ik kreeg mijn wagen niet meer gestart dus belde ik de ANWB
  Lees de rest van deze ervaring met de ANWB

 9. op 18 december sta ik met een kapotte waterpomp ergens ‘in the middle of nowhere’.. net vers anwb lid (begin november) met een gratis hulp voor de resttijd van 2010 bij een lidmaatschap 2011.
  Ze hebben me laten staan!!! 10 uur savonds, -4 graden, sneeuw , een kind van 7 bij me en een jong dier in de auto.
  De hele week vervolgens in de telefoon gehangen, de anwb klantenservice zegt, jawel recht op sleephulp, terug naar wegenwacht, nee u heeft geen recht op sleephulp… zo ging dat een paar dagen lang. tot ze het daar intern ook opgeven. Wel een pasje, maar zgnmd geen betaling. (nb voor 2011 dus he?) Zelfs nog een keer cash betaald aan de wegenwacht. Er gaat iets fout met de aut. incasso van 11 nov.. doen ze geen nieuwe incasso, laten je niet iets weten, sturen niet een acceptgirootje of zo.. of een mailtje.. maar laten je wat bungelen. Dat hoor je dan wel als je pech hebt..!!
  Zo is het wel erg makkelijk om gratis hulp aan te bieden.
  Officieel volgens hun eigen regeltjes hadden ze voor de 17e dec de nieuwe incasso moeten doen (28 dagen regeling) maar krijgen nu, na al dat gebel en gezeik van mij, tatatata, het geld op de 21ste binnen. Nuja: fliep uit, bekijk het maar mevrouwtje!, dat is dus na de 18e dat u pech kreeg.
  M.i. heb ik hoe dan ook recht op GRATIS hulp, volledige hulp wel te verstaan, voor 2010: zo staat er nergens een uitzondering in de voorwaarden!!!
  DUS een vette vette klachtbrief gaat naar ANWB, En nooit maar dan ook nooit wil ik met die onbeschofte maatschappij meer iets te maken hebben. De wegenwacht confronteert me herhaaldelijk met commentaren dat zoveel mensen verhaaltjes verzinnen.. eigenlijk ben ik dus maar een leugenaar en moet mijn onschuld maar bewijzen. Het is ronduit belachelijk. Ik had een anwb-pas! Al 6 en halve week op zak! gratis hulp 2010… !!!!
  Idd. bekijk het maar anwbtjes. En mijn reeds betaalde 50 piek zal ik eigenhandig storneren en prettig gestoord aan een concurrent gaan uitgeven.
  Ze krijgen nog 1 kansje, louter om mezelf van dienst te zijn en de pijn te verzachten, als ik de nieuwe waterpomp heb mogen ze de toegezegde “sleutelhulp” gaan bieden.. We zullen zien hoe lomp ze werkelijk zijn. Mijn auto is nog steeds niet thuis en ondanks de veronderstelling dat ik voor mezelf geanticipeerd heb op een dergelijke pechsituatie en dat gedekt heb, zit ik alsnog met de gebakken peren.
  Feitelijk vragen ze erom flink belazerd te worden. Wees creatief! maar voor mij, nooit meer de anwb.

 10. Het lidmaatschap van de wegenwachthulp van de ANWB mag dan persoonsgebonden en niet kentekengebonden zijn, je mag per jaar maar op twee verschillende kentekens hulp aanvragen. Ik heb dit jaar wat pech, moest mijn vorige auto in april vervangen omdat de vorige total loss was en ik heb in september een poosje in een leenauto gereden omdat mijn auto in de garage was voor reparatie. Nu ik na mijn vakantie door de kou met een lege accu sta, willen ze wel komen, maar moet ik €150,= bijbetalen. Dat betekend dat ik na mijn tweede hulpvraag in september wel premie betaal, maar geen hulp meer hoef te verwachten. Deze regeling staat in de voorwaarden, maar het voelt toch niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *