ANWB Wegenwacht

Wegenwacht van ANWB

De grootste aanbieder van pechhulp in Nederland is nog altijd de Wegenwacht® bij de ANWB. De ANWB telt meer dan 4,7 miljoen leden. Zij behartigt de belangen van haar leden op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Omdat de ANWB een vereniging is, heeft ze geen winstoogmerk. Toch had ze enkele jaren terug de naam log en duur te zijn. Zelden stond de kwaliteit van de geleverde service ter discussie, maar nieuwkomers op de markt van pechhulp verleningen kwamen met alternatieven. Ze wisten onder de prijzen van de Wegenwacht te duiken. Dit heeft de ANWB gedwongen kritisch te kijken naar de tarief structuur. En met succes!

Tarieven Wegenwacht

Liefst 9 verschillende tarieven hanteert de ANWB in 2022. Wat opvalt is dat tegenwoordig met name de instap tarieven weer erg concurrerend zijn. De dekking is geregeld per individu, dus níet op kenteken. Bent u lid van de Wegenwacht, dan krijgt u hulp ongeacht het kenteken van de auto. Bent u alleenstaand en bent u in het bezit van een compleet wagenpark, dan zit u dus sowieso goed bij de ANWB. Ook zit u goed bij de Wegenwacht met een wat oudere auto; het tarief blijft gelijk ongeacht de leeftijd van uw wagen. Regelmatig geeft de ANWB korting voor nieuwe leden.

De 9 tarieven worden gevormd door een matrix van 3 dekkingsgebieden;

 1. Wegenwacht Nederland
 2. Wegenwacht Europa
 3. Wegenwacht Europa Plus (Europa + een lijst met landen daarbuiten)
  • Vergoeding van kosten voor sleutelhulp en sleephulp en hulp bij repatriëring, invoer en het vinden van een garage in Algerije, Azoren, Canarische Eilanden, Egypte, Israel, Madeira, Marokko, Melila, Moldavië, Oekraïne, Rusland (Europese deel), Tunesië, Turkije vanaf de Bosporus en Wit-Rusland.
  • Uitsluitend vergoeding van kosten voor sleutelhulp en sleephulp in Verenigde Staten, Canada, Australie, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en Bonaire.
  • Toezending van onderdelen in de gehele wereld (m.u.v. Nederland).

bij 3 service niveaus:

 1. Instap
 2. Standaard (= Instap + Woonplaats service + Vervangend vervoer)
 3. Compleet (= Standaard + rechtsbijstand + o.a. hotelservice)
NederlandEuropaEuropa PLUS
Instap €        69,00 €       100,20 €      144,60
Standaard €       114,00 €      171,60 €      216,60
Compleet €      145,20 €      244,56 €      271,80

Bovenstaande kosten zijn de huidige tarieven per jaar. Regelmatig is het mogelijk een pakket met korting af te sluiten.

Ga nu naar de Wegenwacht Website en sluit direct uw pechhulp pakket af.

Extra pas

De ANWB biedt al lange tijd korting in de vorm van Wegenwacht service met Partner- of Jongerenvoordeel. Het partner voordeel is erg handig voor gezinnen, aangezien de Wegenwacht dekking biedt per individu en niet zoals bij alle concurrenten, dekking per kenteken. Heeft u een kind of partner die ook in een eigen auto rijdt, dan zal hij of zij ook een Wegenwacht abonnement moeten afsluiten, zij het met korting

Rijdt uw partner in dezelfde auto als u, dan kan hij of zij voor slechts 9,75 euro per jaar, gebruik maken van pechhulp voor die specifieke auto. Voor uw kind tot 25 jaar kost een jongerenpas 3,50 euro per jaar. Rijdt uw partner in een andere auto of een eigen auto, dan kan hij of zij wegenwacht afsluiten met een flinke korting.

Gratis advies

Sinds enkele jaren adverteert de ANWB met advies bij twijfelgevallen. Denkt u dat er iets mis is met uw auto, maar weet u het niet zeker? Dan kunt u als Wegenwacht lid gratis advies vragen aan de ANWB.

Pechhulp voor uw motor

De wielrijders bond maakt z’n naam waar. Niet alleen auto’s worden weer op weg geholpen. Ook motoren worden in 9 van de 10 gevallen ter plekke gerepareerd. En omdat de Wegenwacht service biedt op naam en niet op kenteken, is de pechhulp voor uw motor gratis als u al pechhulp heeft voor uw auto. Een groot voordeel van de Wegenwacht indien u meerdere auto’s of motoren bezit! Tevens

Wegenwacht voor andere voertuigen

De ANWB biedt ook pechhulp voor aanhangwagens, caravans, campers, fietsen, bromfiets, snorfietsen, scootmobielen.

 • Wilt u van wegenhulp verzekerd zijn voor uw aanhangwagen of caravan? Dan sluit u voor 15 euro per jaar de Aanhangwagen Service Buitenland af.
 • Voor uw camper of kampeerauto is er de Kampeerauto Service Buitenland. Voor deze dienst betaalt u 25 euro per jaar bovenop de wegenwacht service naar keuze.
 • ANWB Wegenwacht fiets service biedt u 24 uur per dag hulp van de ANWB alarmcentrale. U wordt ter plekke geholpen. Wanneer dat niet mogelijk is, wordt u naar een fietsenmaker gebracht. Deze dienst kost 33 euro per jaar exclusief lidmaatschap. Mocht u niet al lid zijn, dan betaalt u daarom nog eens 15,50 voor het ANWB lidmaatschap.
 • Voor bromfiets service geldt iets vergelijkbaars. Bovenop het lidmaatschap betaalt u 59,50 euro per jaar voor deze dienst.
 • Tot slot is er een scootmobiel service. Voor 54 euro en een lidmaatschap helpt de ANWB u weer op weg bij problemen met uw scootmobiel.

ANWB autoverzekering

Wist u dat de ANWB veel meer diensten levert dan slechts de wegenwacht? Ze behartigt de belangen van wielrijders van alle soorten. Daarnaast levert ze tegenwoordig ook verzekeringen. De ANWB autoverzekering is daarvan waarschijnlijk de meest bekende.

Wegenwacht telefoonnummer

Voor meer informatie of om af te sluiten, ga naar de Wegenwacht Website.

Staat u met pech langs de weg? Bel dan het wegenwacht telefoonnummer, bij de ANWB het alarmnummer genoemd: 088 2692 888. Of gebruik de Wegenwacht App.

Vanuit het buitenland belt u +31882692888.

Ervaringen Wegenwacht

Hieronder leest u verschillende ervaringen met de wegenwacht. Zowel positief, als negatief. Wat is uw ervaring met de Wegenwacht van de ANWB? Deel het met ons!

28 reacties op “Wegenwacht van ANWB

 1. Ik krijg mijn auto niet te staart en heb anwb pechhulpdienst gebeld, Dat was vrijdag 16 oktober om 17:30 uur een medewerker aan de lijn gehad die zei dat binnen 60 min hulp komt , om 19:00 uur was niemand gekomen en de aap werkt niet na dat ik op link had gehad op me smartphone. Nog een keer gebeld en dame aan de lijn die zei dat collega’s nooit beloven van wanneer de hulp te verwachten is! In eerste instantie was ik teleurgesteld in de dienst per telefoon maar na dat de monteur kwam had ik mijn gedachten veranderd over de dienst van pech onderweg…. bedankt monteur Frans die bij grasrijk 1 langs was gereden en probleem had verholpen, zijn deskundigheid is hoog dat hij door zekeringkast open maakte en vond dat een zekering gevallen was…. als ik de auto naar garage had gebracht hadden ze zeker benzinepomp voor niks vervangen, toch blij dat ik anwb heb.

 2. 40 jaar altijd zelf mn pech opgelost. Twee maanden geleden toch een pechhulp afgesloten. En vanmidag na dat ik mn kids van school had gehaald en boodschapen gedaan, stond ik voor mn huisdeur en kon mn sleutels niet vinden. Eerst de buiten prullenbak doorzocht waar ik wat troep in had gegooid. En toen kwam ik er achter dat ze in het contact zaten van de auto. De hele avond geprobeerd de auto deur te openen zonder succes. Meer schade aangericht dan goed gedaan. Tot dat mn buurman zei zal ik de anwb bellen. Dacht ik oja ik heb zelf ook pechhulp. Gebeld naar 10 min was er iemand hier. En tien min later was hij open. Al die jaren moeilijk lopen doen bij pech. Dankjewel ANWB en Dankjewel Monteur. Ook namens mn kids die nu lekker in hun eigen bedje liggen te snurken. Voorde snelle service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *