Logo Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance pechhulp heeft nog niet zo’n bekende naam in Nederland, maar daar kon wel eens snel verandering in komen. Ze bieden al jaren pechhulp tegen scherpe tarieven. Tot enkele jaren terug onder de merknaam Mondial Assistance. Allianz Global Assistance heeft eigen alarmcentrales in 29 landen, een groot netwerk van gecontracteerde hulpdiensten, verhuurders en autobedrijven en rekent talloze grote automerken tot hun klanten. In Nederland zijn al meer dan 2,5 miljoen kentekens verzekerd van autopech via Allianz Global Assistance. Wereldwijd helpt Allianz ruim 75 miljoen klanten met hun dienstverlening.

Tarieven

De tarieven voor auto’s en motoren zijn gelijk. De enige differentiatie in het tarief is voor auto’s en motoren van 12 jaar en ouder; zij betalen een toeslag van 20 euro per jaar.  Pechhulpservice is eigenlijk een pechhulpverzekering. De genoemde premies zijn inclusief assurantie belasting en op basis van een auto van 4 tot 7 jaar oud. Nieuwere auto’s hebben een lagere premie. Oudere auto’s een hogere. Bereken uw premie, of stap direct online over via de volgende link.

pakketDekkingsgebiedPremie*
1Nederland zonder woonplaats€ 34,94
2Nederland inclusief woonplaats€ 69,95
3Nederland zonder woonplaats + Europa€ 64,95
4Nederland inclusief woonplaats + Europa€ 94,95

Verder zijn er twee extra modules te verkrijgen.

 1. De aanhangwagen module kost 9,09 euro per jaar en geeft u recht op pechhulp voor de aanhangwagen, vouwwagen of caravan achter uw auto en indien nodig zelfs tot 30 dagen een vervangende aanhangwagen. Overigens is deze module alleen af te sluiten bij pechhulp europa inclusief woonplaats dekking.
 2. De vervangende motor module kost 27,24 euro per jaar en geeft u recht op een vervangende motor ipv vervangende auto bij pech aan uw motor.

Dekking

De ene aanbieder verstaat iets anders onder pechhulp dan de andere. Hierbij de definitie van Allianz Global Assistance:

 • Reparatie ter plaatse, indien mogelijk
 • Vervoer van de auto of motor naar dichtstbijzijnde dealer of garage, of adres naar keuze bij pech in Nederland
 • Vervoer naar huis van in- of opzittenden
 • In Nederland: vervangend vervoer tot maximaal 2 dagen indien de auto of motor niet dezelfde dag gerepareerd kan worden
 • In Europa: vervangend vervoer tot maximaal 30 dagen indien de auto of motor niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden. Dit is standaard een categorie B auto, maar indien nodig voor het aantal personen of de hoeveelheid bagage krijgt u een passende auto. Kan de reparatie wel binnen 48 uur worden uitgevoerd, maar dient er overnacht te worden? Dan wordt de hotelovernachting vergoed.

Allianz Global Assistance biedt pechhulp op kenteken. Het maakt daarom niet uit of u zelf, uw vrouw of uw kinderen in de auto rijden op het moment dat er pech ontstaat.

Telefoonnummer Allianz alarmcentrale

Staat u met pech onderweg? Zoekt u contact met Allianz? Bel dan de alarmcentrale op telefoonnummer +31 (0)20 592 92 92
Wilt u meer informatie of overstappen? Surf dan naar de website.

Ervaringen Allianz Global Assistance pechhulp

Wat zijn uw ervaringen met pechhulp van Allianz Global Assistance pechhulp? Zijn ze positief, of juist negatief? Deel uw ervaringen hieronder!

29 reacties op “Allianz Global Assistance

 1. L.S.,
  Heb als particulier zonder bedrijf in 2003 een Zafira comfort Van gekocht kenteken: 37-BJ-LG. In de periode dat de auto in onderhoud was bij de Opel-dealer was daarbij ook de pechhulp verzekerd. Vanwege de leeftijd van de auto is de auto niet meer in onderhoud bij de Opel-dealer en wil ik een abonnement afsluiten voor pech-onderweg. Bij een aantal verzekeraars kan dat niet daar zij alleen personenauto’s daarvoor inschrijven. Bij ANWB Zaak kan dat wel maar moet je ingeschreven staan bij de KvK. , maar zoals ik schrijf ik heb geen bedrijf.
  Kunt u mij een oplossing geven voor het afsluiten van een abonnement voor pech onderweg?

 2. Ik wil hulp voor m’n auto en m’n motor. Ik kan maar met 1 tegelijk rijden. Betaal ik dan twee maal premie?

  1. Bij Allianz Global Assistance betaal je inderdaad premie voor elk vervoersmiddel. Heb je meerdere vervoersmiddelen in je bezit, dan kun je overwegen je van pechhulp te verzekeren via een aanbieder als de ANWB of Blij dat ik Rij waar je als individu of zelfs als gezin bent verzekerd.

 3. Hallo. Wat kost een pechhulp verzekering nederland niet thuis + europa met vervangend vervoer voor auto van 2004 per maand en hoelang mag je leenauto gebruiken ? Mvg. H.Delissen

 4. Hallo
  Ik vind jammer van allianz doet niet mee net als anwb pech hulp in marokko terwijl rij ik met nederlans auto in marokko ik vind allianz voor pech hulp zwak van hulp in buitenland anwb doet met europa plus vriedlijkgroetje

 5. Had vandaag pech met de auto. Bijna drie kwartier in de wacht gebleven aan de tel. Toen heb ik de moed opgegeven. Daar sta je dan l@ngs de autoweg. Betaal je altijd trouw de premie en heb je eens hulp nodig dan staan ze je nog niet eens te woord aan de tel. Maar voorzichtig naar huis gereden. Was spannend maar ik had nog tel contact gehad met eigen garage. Uitgelegd welke lampjes branden en ik kon er nog voorzichtig mee naar huis Morgen naar de garage.
  Ik begrijp dat het druk is in deze periode maar daar kun je je op voorbereiden in de vakantie. Ik ga contact opnemen met de verzekeringsagent om te kijken of ik de verzekering kan wijzigen

 6. Ben op zoek naar pechhulp buitenland met vervangend vervoer op doorreis naar Marokko en valt Marokko ook onder vervangend vervoer als de auto niet binnen 48 uur kan worden gemaakt.

 7. Na pech met de huurauto heeft AGA zijn uiterste best gedaan om er voor ons een rampweekend van te maken. Daar zijn ze in geslaagd en hebben ons daarna nog financieel proberen uit te kleden ook. Nooit meer AGA en nooit meer Snappcar.

 8. Ik wil mijn caravan van pechhulp voorzien heb al europa dekking en woonplaats voor de auto hoe moet ik dit aanvragen en krijg ik dan ook een pasje op kenteken van de caravan

 9. Ik verblijf 6 maanden per jaar in Zuid Spanje en schort mijn kenteken, zodra ik op mijn vakantieadres ben, op via RDW.nl omdat ik geen gebruik maak van het Nederlandse wegennet. Mijn verzekeraar ABNAMRO heeft hier geen bezwaar mee.
  Ben ik bij U verzekerd van hulp bij pech ??

  1. U bedoelt dat uw vervoersmiddel niet is ingeschreven bij de RDW, maar wel elders in Europa rond rijdt. Uw vraag is dan of u bij pech met uw niet-ingeschreven auto of camper wel gewoon geholpen wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *