Logo Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance pechhulp heeft nog niet zo’n bekende naam in Nederland, maar daar kon wel eens snel verandering in komen. Ze bieden al jaren pechhulp tegen scherpe tarieven. Tot enkele jaren terug onder de merknaam Mondial Assistance. Allianz Global Assistance heeft eigen alarmcentrales in 29 landen, een groot netwerk van gecontracteerde hulpdiensten, verhuurders en autobedrijven en rekent talloze grote automerken tot hun klanten. In Nederland zijn al meer dan 2,5 miljoen kentekens verzekerd van autopech via Allianz Global Assistance. Wereldwijd helpt Allianz ruim 75 miljoen klanten met hun dienstverlening.

Tarieven

De tarieven voor auto’s en motoren zijn gelijk. De enige differentiatie in het tarief is voor auto’s en motoren van 12 jaar en ouder; zij betalen een toeslag van 20 euro per jaar.  Pechhulpservice is eigenlijk een pechhulpverzekering. De genoemde premies zijn inclusief assurantie belasting en op basis van een auto van 4 tot 7 jaar oud. Nieuwere auto’s hebben een lagere premie. Oudere auto’s een hogere. Bereken uw premie, of stap direct online over via de volgende link.

pakket Dekkingsgebied Premie*
1 Nederland zonder woonplaats € 34,94
2 Nederland inclusief woonplaats € 64,95
3 Nederland zonder woonplaats + Europa € 64,95
4 Nederland inclusief woonplaats + Europa € 94,95

Verder zijn er twee extra modules te verkrijgen.

 1. De aanhangwagen module kost 10,92 euro per jaar en geeft u recht op pechhulp voor de aanhangwagen, vouwwagen of caravan achter uw auto en indien nodig zelfs tot 30 dagen een vervangende aanhangwagen. Overigens is deze module alleen af te sluiten bij pechhulp europa inclusief woonplaats dekking.
 2. De vervangende motor module kost 27,24 euro per jaar en geeft u recht op een vervangende motor ipv vervangende auto bij pech aan uw motor.

Dekking

De ene aanbieder verstaat iets anders onder pechhulp dan de andere. Hierbij de definitie van Allianz Global Assistance:

 • Reparatie ter plaatse, indien mogelijk
 • Vervoer van de auto of motor naar dichtstbijzijnde dealer of garage, of adres naar keuze bij pech in Nederland
 • Vervoer naar huis van in- of opzittenden
 • In Nederland: vervangend vervoer tot maximaal 2 dagen indien de auto of motor niet dezelfde dag gerepareerd kan worden
 • In Europa: vervangend vervoer tot maximaal 30 dagen indien de auto of motor niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden. Dit is standaard een categorie B auto, maar indien nodig voor het aantal personen of de hoeveelheid bagage krijgt u een passende auto. Kan de reparatie wel binnen 48 uur worden uitgevoerd,maar dient er overnacht te worden? Dan wordt de hotelovernachting vergoed.

Allianz Global Assistance biedt pechhulp op kenteken. Het maakt daarom niet uit of u zelf, uw vrouw of uw kinderen in de auto rijden op het moment dat er pech ontstaat.

Telefoonnummer Allianz alarmcentrale

Staat u met pech onderweg? Zoekt u contact met Allianz? Bel dan de alarmcentrale op telefoonnummer +31 (0)20 592 92 92
Wilt u meer informatie of overstappen? Surf dan naar de website.

Ervaringen Allianz Global Assistance pechhulp

Wat zijn uw ervaringen met pechhulp van Allianz Global Assistance pechhulp? Zijn ze positief, of juist negatief? Deel uw ervaringen hieronder!

23 gedachten over “Allianz Global Assistance

 1. Als ik Nederland dekkingplus woonplaatsservice heb gekozen, kan ik die dekking dan voor 30 euro uitbreiden met Europaservice?

 2. Hoeveel keer wordt je geholpen bij deelname Nederland exclusief woonplaats? Bij ANWB ben ik 4 x geholpen en heb daarna mijn auto vervangen . Na 1 mnd kreeg ik m’n auto niet gestart en moest €50 betalen bij de 6e hulpvraag €150 .
  Ben benieuwd hoe dit bij Allianz is geregeld. Hoor graag van u.

 3. Vraag:
  Mijn vriendin en ik hebben uit milieuoverwegingen samen 1 auto, we wonen niet op hetzelfde adres.
  Zijn wij beiden verzekerd als we pech hebben?

 4. Uw hulp geldt ook voor zakelijk vervoer? (met name voor taxi’s) en geldt hulp (met name auto-ambulance, vervangend vervoer) ook voor ongevallen, en niet alleen voor pech?

  1. Dolf, Allianz Global Assistance geeft Pechhulp op kenteken. Je zult dus meerdere verzekeringen moeten afsluiten. De ANWB Wegenwacht is dan wellicht interessanter. Daar is de pechhulp op naam en verzekert daarmee meerdere auto’s binnen 1 overeenkomst.

 5. Ik heb wel goede ervaringen met Mondial Assistentie. Ik kwam een keer bij Arnhem stil te staan met een oververhitte motor. Er zat een lek in de koelstofresevoir. Er was binnen een kwartier een hulpverlener. Dei heeft het zo gemaakt dat ik gemakkelijk naar huis kon rijden.
  Mondial is ook niet duur.

 6. Beste heer Brouwers,

  Ik werk bij Mondial Assistance en het is vervelend om te horen dat u nooit iets heeft ontvangen. Normaal gesproken zou u direct een e-mail ontvangen en binnen enkele dagen een pasje. Als u uw kenteken, postcode en huisnummer naar mij kunt e-mailen, ga ik het voor u uitzoeken en zorgen we dat alles in orde komt.

  Met vriendelijke groet,

  Ruben Tjon (Mondial Assistance)
  ruben.tjon@mondial-assistance.nl

 7. twee maanden geleden lid geworden van Modial Assistance en meteen betaald, ik heb echter nooit meer iets gehoord/ontvangen, je moet toch iets van een bewijs hebben
  dat je lid bent als je pechhulp vraagt ?
  hoe zit dat ?

 8. Ik heb Mondial Assistance Pechhulp. Onlangs pech gehad en ben super geholpen. Ze waren er binnen een half uur en kregen m’n auto snel weer aan de praat. Helemaal super en het is ook nog eens voordelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *