Logo Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance pechhulp heeft nog niet zo’n bekende naam in Nederland, maar daar kon wel eens snel verandering in komen. Ze bieden al jaren pechhulp tegen scherpe tarieven. Tot enkele jaren terug onder de merknaam Mondial Assistance. Allianz Global Assistance heeft eigen alarmcentrales in 29 landen, een groot netwerk van gecontracteerde hulpdiensten, verhuurders en autobedrijven en rekent talloze grote automerken tot hun klanten. In Nederland zijn al meer dan 2,5 miljoen kentekens verzekerd van autopech via Allianz Global Assistance. Wereldwijd helpt Allianz ruim 75 miljoen klanten met hun dienstverlening.

Tarieven

De tarieven voor auto’s en motoren zijn gelijk. De enige differentiatie in het tarief is voor auto’s en motoren van 12 jaar en ouder; zij betalen een toeslag van 20 euro per jaar.  Pechhulpservice is eigenlijk een pechhulpverzekering. De genoemde premies zijn inclusief assurantie belasting en op basis van een auto van 4 tot 7 jaar oud. Nieuwere auto’s hebben een lagere premie. Oudere auto’s een hogere. Bereken uw premie, of stap direct online over via de volgende link.

pakketDekkingsgebiedPremie*
1Nederland zonder woonplaats€ 34,94
2Nederland inclusief woonplaats€ 69,95
3Nederland zonder woonplaats + Europa€ 64,95
4Nederland inclusief woonplaats + Europa€ 94,95

Verder zijn er twee extra modules te verkrijgen.

  1. De aanhangwagen module kost 9,09 euro per jaar en geeft u recht op pechhulp voor de aanhangwagen, vouwwagen of caravan achter uw auto en indien nodig zelfs tot 30 dagen een vervangende aanhangwagen. Overigens is deze module alleen af te sluiten bij pechhulp europa inclusief woonplaats dekking.
  2. De vervangende motor module kost 27,24 euro per jaar en geeft u recht op een vervangende motor ipv vervangende auto bij pech aan uw motor.

Dekking

De ene aanbieder verstaat iets anders onder pechhulp dan de andere. Hierbij de definitie van Allianz Global Assistance:

  • Reparatie ter plaatse, indien mogelijk
  • Vervoer van de auto of motor naar dichtstbijzijnde dealer of garage, of adres naar keuze bij pech in Nederland
  • Vervoer naar huis van in- of opzittenden
  • In Nederland: vervangend vervoer tot maximaal 2 dagen indien de auto of motor niet dezelfde dag gerepareerd kan worden
  • In Europa: vervangend vervoer tot maximaal 30 dagen indien de auto of motor niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden. Dit is standaard een categorie B auto, maar indien nodig voor het aantal personen of de hoeveelheid bagage krijgt u een passende auto. Kan de reparatie wel binnen 48 uur worden uitgevoerd, maar dient er overnacht te worden? Dan wordt de hotelovernachting vergoed.

Allianz Global Assistance biedt pechhulp op kenteken. Het maakt daarom niet uit of u zelf, uw vrouw of uw kinderen in de auto rijden op het moment dat er pech ontstaat.

Telefoonnummer Allianz alarmcentrale

Staat u met pech onderweg? Zoekt u contact met Allianz? Bel dan de alarmcentrale op telefoonnummer +31 (0)20 592 92 92
Wilt u meer informatie of overstappen? Surf dan naar de website.

Ervaringen Allianz Global Assistance pechhulp

Wat zijn uw ervaringen met pechhulp van Allianz Global Assistance pechhulp? Zijn ze positief, of juist negatief? Deel uw ervaringen hieronder!

29 reacties op “Allianz Global Assistance

  1. Wij hebben een camper van 12 jaar oud .wat is verstandig om te doen .willen wel graag vervangen vervoer en buiten Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *